KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

Tästä löydät vastauksen usein kysyttyihin kysymyksiin. Jos et löydä vastausta kysymykseesi, voit ottaa meihin yhteyttä puhelinnumeroon 0206 906 81.

Usein kysytyt kysymykset

 

Lainan hakeminen ja myöntäminen

Credento-lainaa voit hakea kätevällä ja nopealla verkkohakemuksella tai puhelimitse soittamalla asiakaspalveluumme. Asiakaspalveluumme saa yhteyden puhelimitse numerosta 0206 906 81. Asiakaspalvelumme palvelee arkisin kello 08-16.

Voit hakea Credento-lainaa, mikäli olet yli 22-vuotias ja sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot. Lisäksi sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä, sinulla on vakituinen osoite Suomessa sekä sinulla on julkinen lanka- tai matkapuhelinliittymä. Lainan myöntäminen perustuu aina kokonaisvaltaiseen luottoarvioon. Lue lisää Credento-lainasta.

Credento-lainasta peritään seuraavat kulut: Kertaluontoinen nostopalkkio 149 €, tilinhoitomaksu 6,99 €/kk sekä asiakaskohtainen vuosikorko väliltä 8,90 % – 19,81 % (KSL:n mukainen todellinen vuosikorko on 12 % – 49 %). Löydät tarkan kuluerittelyn Laina-sivulta.

Voit hakea Credento-lainaa 1 500 – 10 000 euroa. Saat tietää lopullisen, myönnetyn lainasumman lainasopimuksen allekirjoituksen yhteydessä.

Credento-laina on annuiteettilaina, mikä tarkoittaa sitä, että maksat saman summan joka kuukausi. Voit laskea suuntaa antavan kuukausierän lainalaskurilla, jonka löydät muun muassa Laina-sivulta. Lopullinen kuukausierä käy ilmi ensimmäisestä laskustasi. Kokeile lainalaskuria.

Credento-lainaa myönnetään 2 – ­­­­­­8 vuoden takaisinmaksuajalla. Voit kuitenkin aina lyhentää lainaasi myös sovittua nopeammin ilman erillistä ilmoitusta. Sovittua suurempien maksuerien suorittamisesta ei peritä mitään lisäkuluja.

Rahat maksetaan henkilökohtaiselle pankkitilillesi, mikäli olemme vastaanottaneet pankkitilinumerosi. Muussa tapauksessa maksetaan rahat rahalähetyksenä.

Kun haet lainaa verkossa, saat alustavan vastauksen välittömästi verkkosivulla. Mikäli hakemuksesi saa lainahakemuksesi hyväksytään lopullisessa käsittelyssä, lainasumma maksetaan pankkitilillesi 1 – 3 pankkipäivän kuluessa. Hylätystä päätöksestä saat ilmoituksen sähköpostilla tai kirjeellä.

Et tarvitse. Credento-laina on vakuudeton laina, jonka saamiseksi et tarvitse myöskään takausta.

Pääsääntöisesti ei tarvitse. Lainahakemuksemme täyttämiseksi sinun ei yleensä tarvitse toimittaa mitään liitteeitä. Mikäli tarvitsemme lisätietoja, olemme sinuun yhteydessä.

Ennen kuin annat henkilötietojasi netissä, tulisi sinun tarkistaa, että yhteytesi on suojattu. Yhteys sivuston halino.fi ja asiakkaan välillä toteutetaan turvallisesti käyttämällä HTTPS-yhteyttä. Se on yleisesti käytetty yhteyden suojausmenetelmä, jonka ansiosta kukaan ulkopuolinen ei voi nähdä, mitä tietoja lähetät ja vastaanotat. Suojatun yhteyden tunnistat lukon kuvasta selaimesi vihreässä osoitepalkissa. Lukon kuvaketta napsauttamalla voit varmistaa sertifikaatin aitouden. Lue lisää tietosuojasta ja tietoturvasta.

Yhdellä henkilöllä voi olla vain yksi avoin Credento-laina kerrallaan. Tarvittaessa voit kuitenkin hakea avoinna olevaan lainaasi korotusta lisälainan muodossa. Lisälainaa voit hakea täyttämällä normaalin lainahakemuksen verkkosivuillamme tai soittamalla asiakaspalveluumme.

Jos olet hoitanut maksusi lainaehtojen mukaisella tavalla, voit mahdollisesti korottaa lainaasi jopa 10 000 euroon saakka. Ota huomioon, että voit saada lisälainaa aikaisintaan kuuden kuukauden kuluttua viimeisimmästä nostostasi.

Et voi. Laina on tarkoitettu omaan henkilökohtaiseen käyttöön ja sitä on aina haettava käyttäen omia henkilötietoja.

Lainaturva on vakuutus, joka korvaa lainasopimuksen mukaisen kuukausittain maksettavan summan, jolle vakuutus on otettu. Korvausta maksetaan enintään 12 kuukauden ajan. Lue lisää lainaturvasta.

Lainasopimuksen voi peruuttaa 14 päivän kuluessa ilman lisäkuluja. Lisätietoja lainan peruuttamisesta saat asiakaspalvelustamme sekä Credento-lainan yleisistä lainaehdoista.

Lainan takaisinmaksaminen ja laskutus

Saat laskusi kunkin kuukauden puolivälin tienoilla.

Eräpäivä on kunkin kuukauden 28. päivä. Otathan huomioon, että pyhäpäivät saattavat viivästyttää maksun siirtymistä.

Voit maksaa lainasi kuukausierän käyttämällä edellisen kuukauden laskusi tietoja, sillä maksutietosi ovat samat koko laina-ajan. Voit myös tarvittaessa olla yhteydessä asiakaspalveluumme joko sähköpostitse tai puhelimitse, jolloin voimme toimittaa maksutietosi sinulle tekstiviestillä.

Valitettavasti meillä ei toistaiseksi ole kirjautumispalvelua verkkosivuillamme. Mikäli käytössäsi on e-laskutus, näet laskusi pdf-muodossa omassa verkkopankissasi. Voit myös olla yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse kysyäksesi lainasi tilannetta. Pankkisalaisuuden vuoksi emme anna henkilökohtaisia lainatietoja sähköpostin välityksellä.

Kuukausittaisessa laskussasi on aina avoinna oleva velkasaldosi. Mikäli käytössäsi on e-laskutus, näet laskun pdf-muodossa omassa verkkopankissasi. Lisäksi soittaessasi asiakaspalveluumme, voimme kertoa tarkemmin lainasi tilanteesta.

Ole yhteydessä asiakaspalveluumme, jotta voimme palauttaa ylimääräisen maksusuorituksesi. Asiakaspalveluumme saa yhteyden sekä puhelimitse numerosta 0206 906 81 että sähköpostitse osoitteesta info@credento.fi. Asiakaspalvelumme palvelee arkisin kello 08-16.

Halutessasi voit aina maksaa lainasi pois sovittua aikaisemmin, joko kokonaan tai osittain, ilman lisäkuluja.

Kun lyhennykset on hoidettu asianmukaisesti neljän kuukauden ajan, voit käyttää yhden maksuvapaan kuukauden. Maksuvapaan kuukauden pitäminen on mahdollista korkeintaan kahdesti vuodessa. Näet laskustasi heti, kun maksuvapaa kuukausi on mahdollinen. Käytetyn maksuvapaan kuukauden korko lisätään velkaan ja maksuvapaa kuukausi pidentää lainan takaisinmaksuaikaa.

Laskut voidaan lähettää myös muuhun kuin väestörekisterin mukaiseen osoitteeseen. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme niin autamme sinua.

Pankkitilinumeromme: IBAN: FI4380001070671731, BIC: DABAFIHH. Muista myös käyttää henkilökohtaista viitenumeroasi.

Kyllä, voit saada laskut myös e-laskuina. Kirjaudu verkkopankkiisi ja tilaa laskuttajan TF Bank AB e-lasku. Tarvitset e-laskua tilatessasi viimeisimmästä paperilaskusta löytyvän lainasi tilinumeron (yhdeksän numeroa, esim. "700000000"), joka toimii tilauksen tunnisteena.

Myöhästyneestä maksusta perimme muistutusmaksun, joka on tällä hetkellä 5 euroa. Muistutusmaksu peritään myös silloin, jos maksat kuukausierää pienemmän summan.

Vastaanotetusta maksusta ei lähetetä erillistä ilmoitusta vaan se näkyy seuraavassa laskussasi pienentyneen velkasaldon muodossa. Mikäli olet epävarma maksusi onnistumisesta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme asian selvittämiseksi.

Ota välittömästi puhelimitse yhteyttä asiakaspalveluumme, jotta voimme yhdessä miettiä ratkaisua tilanteeseesi. Asiakaspalveluumme saa yhteyden puhelimitse numerosta 0206 906 81. Asiakaspalvelumme palvelee arkisin kello 08-16.

Lainaehtojemme mukaisesti meillä on luottotietolain nojalla oikeus ilmoittaa lainan maksun laiminlyönti luottotietorekisteriin. Lue lisää Credento-lainaehdoista.

Yleiset asiat ja yhteydenotto

Halino-lainan luotonantajana toimii TF Bank AB, Suomen sivuliike. Pankin pääkonttori sijaitsee Boråsissa Ruotsissa ja se on toiminut vuodesta 1987 alkaen. Lue lisää luotonantajasta.

Pyydämme ilmoittamaan osoitteenmuutokset asiakaspalveluumme joko puhelimitse tai sähköpostitse. Asiakaspalveluumme saa yhteyden sekä puhelimitse numerosta 0206 906 81 että sähköpostitse osoitteesta info@credento.fi. Asiakaspalvelumme palvelee arkisin kello 08-16.

Voit asettaa itsellesi vapaaehtoisen lainakiellon eli luotonantokiellon. Tällöin emme myönnä sinulle lainaa sitä hakiessasi. Luotonantokieltoa haetaan ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse tai puhelimitse. Lähetämme sinulle postitse luotonantokieltolomakkeen, jonka täyttämällä ja palauttamalla voimme asettaa sinulle luotonantokiellon.

Tee asiasta rikosilmoitus ja ota välittömästi yhteyttä asiakaspalveluumme. Voimme pysäyttää laskutuksen, kun olet toimittanut meille kopion virallisesta, poliisilta saadusta tutkintailmoituksesta.

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme puhelimitse, jotta voimme päivittää henkilötietosi. Asiakaspalvelumme palvelee numerossa 0206 901 91.

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme puhelimitse, jotta voimme päivittää henkilötietosi. Asiakaspalvelumme palvelee numerossa 0206 906 81.

Asiakaspalveluumme saa yhteyden sekä puhelimitse numerosta 0206 906 81 että sähköpostitse osoitteesta info@credento.fi. Asiakaspalvelumme palvelee arkisin kello 08-16.

Asiakaspalvelumme ei ole maksullinen. Maksat vain normaalin puhelinliittymäsi mukaisen paikallisverkko- tai matkapuhelinmaksun.